Ingrediente
  • 7 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 gr carne tocata
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 ml apa
  • patrunjel
Mod de preparare
Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci(eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori. Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si putinasare. Tocam si coditele ciupercilor si le adaugam pestelegume. Picuram din cand in cand apa si amestecam sa nu se lipeasca. Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-1 Cand incep sa se patrunda legumele, adaugam carnea tocata,condimentesi amestecam continuu pana se formeaza suc de la carne, apoi lasam sa fiarba la foc incet 10 minute. Punem amestecul de legume si carne intr-o sita si il lasam asa la scurs pana aproape se raceste, apoi tocam putinpatrunjelsi il amestecam in compozitie. Umplem ciupercile si le asezam intr-un vas termorezistent. Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-2 Compozitia care ramane o amestecam cu zeama scursa si o punem peste ciuperci. Dam vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade. Curatam usturoiul, il presam si il amestecam cu pasta derosiisi 2 linguri de apa. Adaugam zaharul si pipersi turnam totul peste ciuperci. Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute. Diluam faina in 100 ml apa si o amestecam usor in sosul de la ciuperci. Mai lasam 10 minute la cuptor apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat. Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-3
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Chifle-unt-seminte-susan-5
Tocana-pui-legume-7
parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-7
Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-6
Biscuiti-aperitiv-ju jumari-10
salata-fasole-verde-ardei-copt-7
Prajitura-Merisor-9
pulpe-de-pui-in-manta-de-snculita-la-cuptor-4
cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!