De cate ori pregatesc preparate din carne: friptura fie la cuptor sau gratar, snitele, chiftele sau carnati si mai raman pentru a doua, sau chiar a treia zi, ma intreb cum sa le mai combin sa prepar altceva decat o simpla tocanita sau musaca. De data aceata am prestat niste clatite la cuptor, care au iesit foarte bune.
Ingrediente
  • Pentru 8 clatite:
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1 varf lingurita sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura:
  • 1kg carne(tocata)
  • 350 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel
  • Pentru gratinat:
  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • 1/2 legatura marar
  • sare
  • ulei pentru uns forma
Mod de preparare
Pentru clatite:am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, punand cate 1 polonic de aluat in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. Am copt fiecare clatita cate 1 minut pe fiecare parte, la foc mai intens. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-4 Pentru umplutura:am tocat preparatele din carne(2 carnati de casa, 3 snitele, 2 buc piept de pui preparat la gratar, 3 felii kaizer). Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-1 Ceapa am tocat-o solzisori si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate. Am amestecat de cateva ori sa nu se lipeasca si am ridicat de pe foc, lasand la rece. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-2 Dupa racire, am amestecat ciupercile si ceapa cu carnea tocata, am adaugat 1/2 legatura patrunjel verde tocat, un ou si un gogosar spalat, curatat si taiat cubulete si am omogenizat bine. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-3 Condimente nu a fost cazul sa adaug, deoarece toate ingredientele din carne au fost condimentate in timpul prepararii anterioare. Am cuplat cate doua clatite, astfel incat cu amandoua sa obtin lungimea formei termorezistente in care le-am preparat si am intins cate un sfert din compozitia de carne si ciuperci, la un capat al clatitelor, apoi le-am rulat si le-am asezat in forma de copt, unsa cu putin ulei, una langa alta. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-5 Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-6 Pentru gratin:am batul oul cu putina sare, apoi am adaugat smantana si mararul tocat, am omogenizat si am turnat totul peste clatite. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-7 Am dat vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade. Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-9 Clatite-la-cuptor-cu-carne-si-ciuperci-11 Au iesit delicioase!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!