Postat: 25 octombrie 2013 - Dulceață/Gem - comentarii
Ingrediente
  • 1250 g dovleac(miezul)
  • 800 g zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • esenta devanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Am curatat dovleacul de coaja si de seminte.
L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie. Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet. Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit. Am fiert dulceata aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn si inlaturand spuma care se formeaza . Am adaugat la final zaharul vanilat si esenta devaniliedupa care am stins focul si am pus dulceata in borcanele sterilizate. Am umplut 3 borcane de 400 gr. Am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentru cinci minute la foc incet dupa care am lasat sa se raceasca acolo pana a doua zi. Cel mai mult la aceasta dulceata imi place culoarea, este un portocaliu intens.  
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!