Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are. Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.
Ingrediente
  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar
Mod de preparare
Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.
L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi dedafin.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-1

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-4

In acest timp mi-am pregatit sosurile. Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor. Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare. Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-5

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline amestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-2

In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute. Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-3 Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea. Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-6 Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare. Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-8
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Biscuiti-aroma-lamaie-stafide-7
dovlecei-la-borcan-7
sos-tzatziki-6
salata-de-vara-colorata-13
pariziene-gem-gutui-6
Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-9
minciunele-6
iahnie-de-fasole-de-post-9
Painici-umplute-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!