Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb. Nu stiu care era proportia malai/faina, eu am pus cum am considerat, mai multa faina, dar data viitoare voi mari cantitatea de malai, ca mi-a placut cum a iesit.
Ingrediente
  • 200 gr malai
  • 600 gr faina
  • 700 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurasare
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr drojdie
Mod de preparare
Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura desare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie sa fie fiert complet, doar cateva minute.

Paine-amestec-faina-malai-1

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul, am adaugat 200 ml apa calduta si o mana de faina, am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat asa pana cand maiaua formata si-a dublat volumul, aproximativ 10 minute. In compozitia cu malai am adaugat uleiul, apoi am amestecat cu maiaua, asa calda cum a fost, aproape fierbinte chiar. Apoi am inceput sa incorporez faina si am framantat un aluat nu prea tare, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Paine-amestec-faina-malai-2 Paine-amestec-faina-malai-4

Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut la loc caldut pentru 15 minute. Dupa ce a crescut suficient, am tapetat o tava de 26/36 cm cu hartie de copt, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am lasat din nou aluatul la crescut pentru 10 minute, dupa care am dat tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade.

Paine-amestec-faina-malai-5 Paine-amestec-faina-malai-6

A iesit o paine foarte pufoasa!

Paine-amestec-faina-malai-7

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!