Postat: 26 octombrie 2013 - Prăjituri - comentarii
M-am gandit s-o denumesc „Merisor” pentru ca am pus merisoare. Nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare deshidratate. Tare buna a iesit si cu merisoare! Eu am preparat-o cu caise proaspete, in sezon, dar poate fi facuta si cu caise din compot.
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 4oua
  • 500 gr iaurt Cremosso de la Danone
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr merisoare deshidratate
  • sare
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 12 caise taiate jumatati
Mod de preparare
Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan! Intr-un bol, mixam ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si mixam in continuare pana nu se mai simte zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cuoua, punem putinasaresi esenta de lamaie si adaugam treptat faina. Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor. Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua. Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam branza deasupra aluatului, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si turnam restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza. Dam din nou la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste frumos, deasupra.
Prajitura-Merisor-1 Prajitura-Merisor-2 Prajitura-Merisor-3 Prajitura-Merisor-4 Prajitura-Merisor-5 Prajitura-Merisor-6 Prajitura-Merisor-7 Prajitura-Merisor-9
Este foarte aromata si buna prajitura Merisor!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
mamaliguta-cu-busuioc-si-parmezan-preparata-la-wok-6
Paine-cu-bicarbonat-4
Paine-amestec-seminte-7
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-9
prajitura-dungata-11
Prajitura-o-noapte-la-Venetia-7
pasta-de-rosii-cu-ardei-copti-8
zacusca-fasole-verde-dovlecei-ardei-copti-5
prajitura-romanita-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!