Postat: 22 octombrie 2013 - Pui - comentarii
Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului. Foarte buni au iesit!
Ingrediente
  • 1 pui fraged (1500 gr)
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 capatana usturoi
  • condimente:piper, boia de ardei dulce,oregano, rozmarin
  • 100 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare, apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano.
Pui-umplut-cu-cartofi-2
Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc si il ungem cu pasta de usturoi si condimente, apoi il asezam intr-un vas termorezistent cu capac. Eu l-am pus intr-un vas de yena. Cartofii ii curatam si spalam, apoi presaram peste ei sare si rozmarin. Umplem puiul cu ei si mai asezam si pe langa daca mai incap. Pui-umplut-cu-cartofi-1 Punem capacul si dam la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute. Pui-umplut-cu-cartofi-3 Puiul meu a avut si putina grasime pe care am lasat-o pe el, deci nu a necesitat sa mai adaug ulei si nici apa nu am pus pentru ca s-a inabusit suficient datorita capacului. In ultimele 10 minute l-am lasat fara capac si am redus temperatura cuptorului pentru a se colora frumos. Pui-umplut-cu-cartofi-4 A iesit o bunatate acest pui umplut cu cartofi!  
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!