Postat: 23 octombrie 2013 - Porc - comentarii
Ingrediente
  • 1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc
  • pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • radacina de patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 ceasca apa

Portii: 8

Timp de preparare: 90 min.

Mod de preparare

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei,cimbru,busuioc,sare,piper, boia de ardei. Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele. Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie. Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile dedafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, amestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul. Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cucondimentesi sare si adaugampatrunjeltocat. Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia. Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit. Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade. Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu. Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata. Foarte buna a iesit aceasta pulpa de porc umpluta!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
baigli-cozonac-unguresc-13
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
placinta-cu-mere-cu-foietaj-simplu-de-casa-10
Cartofi-natur-reteta-clasica-5
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-8
prajitura-cu-blaturi-de-ciocolata-si-crema-de-ness-11
Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-13
Turte-Panini Maker-Breville-9
Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!