Ingrediente
  • 4 oase mari de porc cu carne(de la solduri)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi mari
  • 3 rosii mari
  • 4 l apa
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Carnea(de la congelator fiind), am dezghetat-o apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa. Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta sa se duca spuma care a ramas pe ea in urma oparirii, apoi am pus-o la fiertin 6 litri de apa cu putinasarela foc mediu. Pe parcursul fierberii am indepartat cu o spumiera, spuma ce se forma la suprafata. Am tocat legumele, mai putin rosiile, curatate si spalate, in cubulete mici si le-am adaugat in vasul cu carnea, cand aceasta a inceput sa se patrunda putin, cam la 15 minute de la primul clocot. Am mai lasat sa fiarba pana cand morcovul s-a inmuiat si am pus rosiile tocate marunt, iar dupa cateva minute, cartofii taiati, cuburi mai mari. Cand si acestea s-au fiert am tocat patrunjelul, am batut un ou intreg si l-am amestecat cu putina zeama de la ciorba, am potrivit ciorba de sare , am stins focul si am pus intai oul batut, apoi patrunjelul tocat si am acoperit cu capacul. Nu am acrit cu nimic, pentru ca la noi se obisnuieste sa-si acreasca fiecare in farfurie, sau nu. Am servit-o cu paine de casa proaspata.

Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-1 Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-2 Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-3 Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-4 Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-5 Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-6

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-4
ciorba-de-loboda-6
placinta-branza-visine-11
Taci-si-nghite-7
pizza-calzone-10
Clatite-cu- ganache-de-ciocolata-si-dulceata-de-coacaze-9
crutoane-aromate-9
Chiftele-amestec-legume-carne-7
Tort-fructe-compot-1
Arhive
error: Conținutul este protejat!