Postat: 26 noiembrie 2013 - Pui - comentarii
Ingrediente
  • 1 dovlecel crud, maricel
  • 2 cepe
  • carne de pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • foi de dafin
  • un varf lingurita praf de nucsoara
  • un varf lingurita piper macinat
  • 1 legatura marar
  • 2,5 l apa
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
Mod de preparare
Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul.
Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine si am pus-o din nou la fiert in alta apa cusare. Eu recurg la acest procedeu de a inlatura prima apa in care fierb carnea la recomandarea medicului, pentru a indeparta din toxine. Am lasat la fiert, inlaturand din cand in cand spuma, pana cand a inceput sa se patrunda carnea putin, apoi am scos-o si am pus-o intr-o tigaie in care am adaugat grasimea de pui care s-a ridicat la suprafata vasului. Am mai adaugat si o lingura de ulei, am condimentat cu piper si sare, am adaugat si doua foi de dafin si am pus tigaia la foc moale acoperita, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. Ciulama-pui-dovlecel-7 Am lasat-o pe foc pana cand s-a prajit, picurand din cand in cand apa de la supa pentru a nu se arde grasimea. In supa de la pui am adaugat dovlecelul curatat de coaja si seminte si taiat cubulete. Ciulama-pui-dovlecel-1 Am fiert dovlecelul pana cand s-a inmuiat, apoi l-am scurs si l-am pasat. Ciulama-pui-dovlecel-6 Dupa prajirea carnii, o scoatem pe un platou si adaugam in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt. Amestecam din cand in cand si mai picuram din supa de pui pentru a nu se lipi. Ciulama-pui-dovlecel-4 Punem intr-un bol cele trei linguri de faina si le diluam cu supa de pui, apoi adaugam compozitia formata peste ceapa din tigaie. Ciulama-pui-dovlecel-5 Amestecam energic pentru a nu se lipi si incepem sa picuram supa calda pana cand obtinem o compozitie groasa ca smantana, apoi adaugam dovlecelul pasat, praful de nucsoara si mai condimentam dupa gust cu piper. Ciulama-pui-dovlecel-8 Potrivim de sare, tocam mararul marunt si il amestecam in ciulama, apoi turnam peste puiul prajit si mai lasam cateva minute la foc moale. Ciulama-pui-dovlecel-9 Se poate sevi cu mamaliguta calda, noi am preferat sa servim asa simpla, considerand suficienta faina din compozitie. Ciulama-pui-dovlecel-11
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-de-post-cu-bulion-si-crema-de-ananas-13
tort-duo-10
Ciuperci-umplute-cu-legume-in-sos-de-rosii-5
Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-14
Prajitura-bicolora-5
Placinta-impletita-cu-legume-carne-6
Ciuperci-umplute-legume-piept-pui -4
Varza-acra-cu-sorici-si-coaste-de-porc-1
tocana-de-fasole-verde-pentru-iarna-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!