Postat: 14 noiembrie 2013 - Dulceață/Gem - comentarii
Ingrediente
  • 2 kg gutui
  • 1500 g zahar
  • 1 l apa
  • 2 lamai
Mod de preparare
Cele 2 kg de gutui sunt cantarite dupa ce au fost curatate de partea interioara si partile deteriorate, eu nu curat coaja de pe ele decat cand vreau sa fac si peltea.
Am pus pe foc intr-un vas apa si zaharul.
Am lasat sa fiarba pana cand siropul rezultat a devenit consistent.
Gutuile curatate le-am trecut prin robot, dar nu le-am maruntit prea mult. Nu am avut rabdare sa le tai cubulete cum ar fi fost ideal. Peste ele am stors zeama de la o lamaie si jumatate.
Am pus gutuile peste sirop si am lasat sa fiarba la foc incet aproximativ 1 ora si 30 minute amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Am pregatit borcanele, le-am spalat si sterilizat si am pus dulceata fierbinte in ele. Deasupra am pus cate un sfert de felie de lamaie.
Am pus capacele si le-am dat la cuptor pentru 5 minute la foc incet, apoi le-am lasat in cuptor pana la racirea acestora.
Este foarte buna si are o aroma placuta, dulceata de gutui!
dulceata-de-gutui-4
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!