Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!
Ingrediente
  • 750 gr gem de prune acrisor
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 300 gr faina
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
Mod de preparare
Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul). Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei. Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul. Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie. La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina. Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea. Forma mea are diametrul de 21 cm. Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.
guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-1 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-2 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-3 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-4 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-5 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-6 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-7 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-8
Sper sa va fie de folos reteta mea de guguluf de post, cu gem de prune si nuca!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-Revani-cu-mure-6
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-4
Fasole-verde-cu-usturoi-8
gogosi-cu-lingura-8
Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-5
Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-14
Clatite-cu-aluat-oparit-7
Mancare-spanac-leurda-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!