Postat: 21 noiembrie 2013 - Cornuri si aluaturi de casa - comentarii
Nu stiu cum este reteta originala de minciunele, dar eu asa am invatat-o de la mama mea. Ea facea aluatul ca de clatite, dar cu lapte batut si nu punea praf de copt sau altceva sa ajute la crescut, eu am pus totusi putin bicarbonat, ca am vrut sa devina sfaramicioase daca raman de pe o zi pe alta.
Ingrediente
  • 2oua
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de portocala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana se lichefiaza apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.
Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru, adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. minciunele-1 Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute. Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, dar cea de langa maner. Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari. Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita. minciunele-2 Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos.

minciunele-3

Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar. minciunele-4 Au iesit 55 de portii. Sunt delicioase si ne aduc aminte de copilarie aceste minciunele. minciunele-6
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
pizza-cu-coronita-de-carnati-7
Prajitura-cu-foi-fragede-si-mere-9
Briose-aperitiv-cu-orez-10
Salata-de-vinete-cu-maioneza -reteta-clasica-6
Mancare-fasole-verde-maruntaie -pui-8
Pui-cu-lamaie-la- cuptor-pe-pat-de-mere-ceapa-7
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-6
Cartofi-la-cuptor-cu-sos-de-ardei-copt-5
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
Arhive
error: Conținutul este protejat!