Am vazut aceasta reteta de perisoare in sos de rosii pe la bucatarasii dragalasi: Gaby, la Miha, Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba. Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna. Foarte bune au iesit!
Ingrediente
  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta oerz
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • 1 L apa
  • Pentru sos:
  • 800 gr sos derosiicu ardei copti
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • boia dulce de ardei
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
Mod de preparare
Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-1

Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong. Punem apa la fiert cu putinasare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-2

Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor. Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul derosiisi ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-3

Cand scoatem din cuptor presaram deasupramararsipatrunjeltocate. Foarte mult au placut baietilor mei!

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-5

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-12
Ciorba-perisoare-carne-vitel-tarhon-6
Oua-cuib-paste-fara-gluten-10
Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-8
Muschi-porc-sos-rosii-usturoi-9
mancare-de-mazare-cu-dovlecel-si-costita-afumata-11
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-9
Ciorba-ciolan-afuma-galuste-cartofi-zeama-varza-5
DSCF1577
Arhive
error: Conținutul este protejat!