Postat: 14 noiembrie 2013 - Aperitive - comentarii
Designul acestei retete de placinta impletita cu carnati l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr ciuperci din conserva
  • 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • 8 carnati oltenesti
Mod de preparare
Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta. Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa. Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt. Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat). Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa amestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul. Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului. Intre timp pregatim blatul. Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi dospite. Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute. Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire. Impartim aluatul in doua. Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam. Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate. Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade. Placinta impletita cu carnati se serveste calda cu ketchup.
Placinta-impletita-cu-carnati-1 Placinta-impletita-cu-carnati-2 Placinta-impletita-cu-carnati-3
 Placinta-impletita-cu-carnati-4 Placinta-impletita-cu-carnati-6 Placinta-impletita-cu-carnati-7
Placinta-impletita-cu-carnati-5
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ciulama-pui-dovlecel-11
Friptura-de-pui-sos-rosii-sub-capac-de-cartofi-9
muschiulet-porc-impletit-7
Salata-cartofi-sprot-afumat-5
salata-de-vara-colorata-13
pui-kievskaia-7
Madlene-cu-nuca-si-visine-9
Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-4
Mancare-spanac-leurda-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!