Postat: 12 noiembrie 2013 - Prăjituri - comentarii
Nu stiu de ce se numeste asa, dar mi-a placut cum arata la Miremirc si am poftit la ea, asa ca am facut-o si eu. La mine a iesit mai inchis la culoare blatul cu nuca, dar tare delicioasa este!
Ingrediente
  • Blatul nr. 1:
  • 6oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • sare
  • Blat nr. 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 5 linguri lapte
  • esenta de rom
  • 200 gr unt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta devanilie
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare
Pentru blatul nr 1:batem albusurile spuma cu un varf lingurita desare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.
Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.

Pentru blatul nr. 2:batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, amestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.

Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute. Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaua si faina si in final laptele si esenta de rom. Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca. Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei. Pentru siropfierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult. Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.

Prajitura-Regina-Maria-1 Prajitura-Regina-Maria-2 Prajitura-Regina-Maria-3 Prajitura-Regina-Maria-4

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!