Postat: 02 noiembrie 2013 - Prăjituri - comentarii
Am admirat aceasta prajitura la Miremirc, apoi am vazut ca au prestat-o Ruxy, Laura, Ancuta pe bucataras.ro si mi-au intarit pofta, asa ca am indraznit sa o fac si eu, dar au fost tare nemultumiti baietii mei ca a iesit asa putina. Data viitoare dublez cantitatile, ca e tare buna!
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza sarata
  • 400 gr branza dulce
  • 2oua+2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta devanilie
Mod de preparare
Pentru blat:amestecam intr-un vas faina cu cacaua si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat. Lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu celelalte ingrediente pana devine spumos, apoi adaugam amestecul cu faina si incepem sa framantam cu mana pana se omogenizeaza bine toate.

Impartim aluatul in doua, il punem in folie si il dam la congelator aproximativ 10 minute.

prajitura-Rudy-1

Pentru umplutura: radem branza sarata(telemea) sau o sfaramam cu furculita si o amestecam cu branza dulce, adaugam zaharul si zaharul vanitat, esenta, ouale si omogenizam. Scoatem aluatul din congelator, tapetam o tava de 26/36 cm cu hartie de copt si radem o parte din aluat pe razatoarea mare, direct in tava. prajitura-Rudy-2 Nivelam usor cu mana, asezam crema de branza si radem cealalta parte de aluat deasupra. prajitura-Rudy-3 Nivelam si dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade. Lasam sa se raceasca si portionam.

prajitura-Rudy-4 Au iesit 20 de portii in forma dreptunghiulara.

Este delicioasa prajitura Rudy! prajitura-Rudy-6
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-Merisor-9
Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-4
Rulouri-cu-crema-de-vanilie-8
sufleu-de-branza-si-capsuni-8
prajitura-cu-struguri-11
Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-8
Trigoane-gem-caise-9
????????????????????????????????????
Cozonac-cu-zahar-caramelizat-14
Arhive
error: Conținutul este protejat!