Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.

Ingrediente

  • carne de la un pui de curte(pulpe, piept, aripi)
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 2-3 capatani de usturoi
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar


Mod de preparare

 Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.

Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.

Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-1

Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-2
Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-3

Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.

Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.

Mai lasam pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-4

Este usor picanta si foarte gustoasa.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-5

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?