Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.
Ingrediente
  • carne de la un pui de curte(pulpe, piept, aripi)
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 2-3 capatani de usturoi
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar
Mod de preparare
 Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit. Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului. Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine. Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-1 Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot. Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-2 Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust. Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-3 Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita. Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui. Mai lasam pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat. Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-4 Este usor picanta si foarte gustoasa. Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-5
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!