Postat: 01 noiembrie 2013 - Torturi - comentarii
Acest tort a fost facut in sezonul capsunilor si l-am postat pe Bucataras, dar trebuia sa-l transfer si pe blogul meu, asa ca azi l-am adus in casa noua.
Ingrediente
  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
Mod de preparare
Mai intai pregatim capsunile. Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat. Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar peste ele, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor. Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putinasare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut. Fierbem crema la foc incet mestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta. Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si amestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze. Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.
Tort-cu-capsuni-1
Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si icepem sa asamblam, un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora. Mie mi-au intrat in tava trei randuri de piscoturi si doua de crema.
Tort-cu-capsuni-2
Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.
Tort-cu-capsuni-3
Sper sa va placa acest tort cu capsuni si sa va fie de folos reteta mea!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
gem-asortat-de-prune-cu-un-minim-necesar-de-zahar-9
Briose-vanilie-capsuni-6
paste-fara-gluten-ciuperci-ardei-tricolor-10
Varză-cu-sos-de-ardei-copt-7
pizza-casei-6
Placinta-cu-spanac-omleta-si-branza-5
Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-7
Pastrama-pui-4
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
Arhive
error: Conținutul este protejat!