Eu de obicei cand fac chiftelute, fac multe si mancam calde cu mustar, apoi la cele care raman fac un sos, insa de data asta am facut asa ca o budinca, cu piure de cartofi. Sunt foarte bune!
Ingrediente
  • Pentru chiftelute:
  • 1 Kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 borcan zacusca (400 gr)
  • 3 linguri suc derosii
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru piure:
  • 1 Kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 150 ml lapte
  • apa
  • sare
  • busuioc maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
Mod de preparare
Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare, piper, cimbru si doua oua intregi si omogenizam. chiftelute-sos-legume-capac-piure-1 Formam chiftelute rotunde si micute si le prajim in uleiul incins, pe toate partile, apoi le scoatem intr-o sita sau pe prosoape absorbante sa le inlaturam uleiul.

chiftelute-sos-legume-capac-piure-2 chiftelute-sos-legume-capac-piure-3

Pregatim intre timp si piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand incep sa se sfarame ii scurgem si ii pasam impreuna cu usturoiul curatat si presat, busuiocul maruntit maruntit. Adaugam untul si diluam cu lapte fierbinte. chiftelute-sos-legume-capac-piure-4 Pentru sos amestecam zacusca,cu sucul de rosii si zaharul. Intr-o forma termorezistenta asezam chiftelutele apoi punem sosul si acoperim cu piureul de cartofi. Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade dupa care scoatem si radem cascavalul deasupra, apoi introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.

chiftelute-sos-legume-capac-piure-5 chiftelute-sos-legume-capac-piure-6

Servim alaturi de muraturi sau salata. chiftelute-sos-legume-capac-piure-8
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!