Ce pot sa spun este ca a iesit o ciorba foarte buna si satioasa. Si se serveste fara paine. 😀
Ingrediente
  • 1 ciolan afumat, dezosat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 4 linguri rosii pentru ciorba
  • 5 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 4 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1/2 legatura marar
  • 1 varf lingurita busuioc
Mod de preparare
Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda(eu am pus 4 l de apa). Curatam si tocam legumele cubulete si le vom adauga in ciorba cand aceasta atinge punctul de fierbere. Adaugam o parte dinsare, restul de sare o vom adauga spre sfarsit cand vom gusta ciorba pentru a ne da seama daca mai este nevoie, avand in vedere ca si ciolanul afumat este putin sarat, de asemeni si zeama de varza. Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, adica se patrunt bine la testul cu furculita, adaugam zeama de varza, iar dupa 10 minute si rosiile. Intre timp ne ocupam si de formarea galustelor. Curatam, tocam si punem cartofii la fiert in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba pana cand incep sa se sfarame, exact ca pentru piure. Inlaturam spuma care se formeaza pe parcurs, apoi dupa ce au fiert suficient, scurgem apa si pasam bine cartofii. Tocam mararul marunt si il adaugam in cartofi. Adaugam sibusuiocuscat, ouale si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina pana se obtine o pasta mai tare. Gustam si mai adaugam putina sare, daca consideram ca mai trebuie. Dupa ce au fiert si rosiile cam 10 minute incepem si scufundam in ciorba cate o lingura din compozitia de cartofi pana terminam compozitia. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata ciorbei, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat. TIPSURI: Nu trebuie fierte prea mult galustele pentru ca se vor sfarama. Consistenta compozitiei de galuste se poate incerca scufundand prima galusca, daca se imprastie compozitia se mai adauga faina.

Ciorba-ciolan-afuma-galuste-cartofi-zeama-varza-1 Ciorba-ciolan-afuma-galuste-cartofi-zeama-varza-3

Ciorba-ciolan-afuma-galuste-cartofi-zeama-varza-4

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
gogosi-cu-lingura-8
Cozonac-cu-nuca-8
Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-10
Smoothie-afine-lapte-cocos-4
depozitare-nuci-mere-cu-ajutorul-FoodSaver-FFS002X-6
Prajitura-aromata-preparata-la-multicookerul-Philips-6
Cheesecake-capsuni-10
Chiftele-ton-cartofi-copti-sos-branzeturi-2
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!