Fac reteta aceasta de peste 20 de ani si tot nu ma satur de ea. Bine, nu o fac destul de des, dar alta reteta de crema pentru foile de napolitana nu am incercat pentru ca ne place mult asta.
Ingrediente
  • 1 pachet mic de foi Lica
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 300 gr nuca taiata grosier
Mod de preparare
Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana. Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura. Taiem intai nuca si o dam deoparte. Omogenizam intr-un vas, untul moale,cu sarea, 150 gr zahar, esenta, coaja de lamaie si galbenusurile, apoi punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Intr-un alt vas, ardem restul de zahar la foc incet. Cand s-a diluat zaharul il turnam repede peste crema din celalalt vas amestecand energic sa nu se intareasca zaharul ars. Lasam vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand se va topi tot zaharul. Oricat am amesteca noi de energic, tot se mai intareste putin zahar ars, dar nu-i nicio problema ca se va topi. Cand ridicam vasul de pe foc, adaugam nuca taiata, omogenizam si umplem imediat foile. Asezam o greutate peste ele si le lasam asa cateva ore dupa care portionam. TIPSURI: Se pot glazura cu ciocolata(eu am glazurat o parte). Crema de galbenusuri trebuie sa fie fierbinte cand se va adauga zaharul ars peste ea, altfel tot zaharul se va intari. Pot fi puse ouale intregi, dar se vor mari cantitatile de unt si zahar, eu am preferat sa fac un chec din albusuri.

Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-1 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-2 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-3 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-4 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-5

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!