Este unul din aperitivele mele preferate. De obicei, prepar si niste tartine pe care le umplu cu aceasta pasta, dar de data asta n-am mai apucat, s-a mancat cu paine toast.
Ingrediente
  • 600 gr ton maruntit din conserva (4 cutii)
  • 1 cutie crema de branza cu smantana (ceva fin de la Delaco)
  • 1 ceapa rosie, mai mare
  • 1 legatura marar
  • 7-8 castraveciori murati
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place. Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs. Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a se scurge bine uleiul. Tocam mararul marunt. Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem. Castraveciorii ii tocam cubulete mici si ii stoarcem de zeama. Amestecam totul si asezonam cu piper si boia, apoi adaugam zeama de lamaie.

Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-1 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-2 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-3 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-4

Este foarte buna, putin acrisoara!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!