Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy, dar am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura si mai buna.
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita desare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata
  • 350 gr urda
  • 150 gr zahar
  • 50 gr merisoare
  • 2 oua+1 galbenus
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 varf lingurita de sare
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare
  Pentru blat:frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute. Pentru crema de branza:dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm. Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare. Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra. Dam tava la cuptor pentru 25 de minute. Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putinasare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare. Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute. Este tare delicioas aaceasta prajitura cu branza, merisoare si bezea!

Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-2 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-4 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-1 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-3 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-5 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-6 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-7 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-8 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-10 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-9

TIPSURI: Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri. Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios. Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-9
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!