Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste placinte sau sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne, nici nu-mi dau seama ce sunt de fapt.
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 cartofi
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii
  • Pentru umplutura:
  • carne ramasa de la friptura: pulpe de pui, piept de pui, friptura de porc
  • 4 chiftelute
  • 2 buc snitele
  • 6 buc gogosari
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 linguri ketchup
Mod de preparare
Preparam un aluat ca de paine cu cartofi. Imi place acest aluat ca iese foarte pufos. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putinasare. Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte. Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute. Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam douaoua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina. Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putinuleica sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile. Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura. Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare. Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile. Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac. Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta. Procedam la fel si cu celalalt sandwich. Servim aceste sandwich-uri  la tigaie cu preparate din carnecalde alaturi derosiisau cu o cana de iaurt. Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-1 Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-2 Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-4
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-5 Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-6 Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-7
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-8
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Risotto-ciuperci-bacon-1
ficat-de-pui-si-ciuperci-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copti-7
Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-5
prajitura-rasturnata-cu-prune-si-nuci-12
SAM_2749
Prajitura-cu-foaie-sfaramata-8
Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8
Faguri-madlene-aroma-portocale-trandafiri-14
tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!