Este de mare, mare efect acest Estonian Kringel si merge de minune langa o cafea buna!
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 linguritasare
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • Pentru uns:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de scortisoara
Mod de preparare
Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut pentru 15 minute, acoperind vasul. Intre timp topim untul pe care il vom adauga peste maiaua crescuta, impreuna cu cele doua galbenusuri. Omogenizam compozitia si incepem sa incorporam restul de faina. Framantam un aluat nu prea tare, ca la cozonac, apoi il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute. Pentru uns, frecam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam scortisoara. Cand a crescut aluatul suficient, adica atunci cand si-a dublat volumul, il impartim in patru parti. Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara si de grosimea degetului mic. Ungem foile cu unt si scortisoara si le rulam usor. Cu un cutit ascutit, taiem fiecare foaie pe mijlocul lungimii, apoi impletim usor cele doua parti taiate, astfel incat partea taiata sa ramana deasupra. La un capat vom lasa ruloul netaiat sa ne fie mai usor la impletit. Lipim cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig. Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Intre timp preparam siropul, adica vom fierbe apa cu zaharul si scortisoara pentru 5-6 minute. Cu acest sirop vom stropi covrigii dupa ce ii vom scoate din cuptor.

Estonian-Kringel-1 Estonian-Kringel-2 Estonian-Kringel-3 Estonian-Kringel-4 Estonian-Kringel-5

 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8
Chiftele-ton-ciuperci-8
Salata-vinete-cu-rosii-deshidratate-3
Placinta-cu-spanac-omleta-si-branza-5
Biscuiti-aroma-lamaie-stafide-7
prajitura-cu-branza-si-crumble-7
pizza-preparata-la-tigaie-10
Clatite-lamaie-mac-10
Placinte-varza-carnati-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!