Ideea aranjamentului acestui aperitiv cu leurda si branza fondue, este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))

A iesit o bunatate, de aperitiv, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.

Ingrediente
  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 25 gr unt


Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru aperitiv cu leurda si branza fondue

Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.
Rosiile si ceapa, le taiem rondele.
Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.
Leurda, bine clatita cu apa rece, o tocam franjuri.
Gogosarii ii curatam de nervuri si seminte si ii taiem julien.

Asamblare si coacere aperitiv cu leurda si branza fondue

Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.
Printre feliile de paine asezam rondelele derosii, ceapa si gogosarii.
Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.
Cand scoatem tava din cuptor, turnăm branza fondue si servim.

Este delicios acest aperitiv cu leurda si branza fondue, atat cald cat si rece, luat la pachet!
Pofta buna!

Nota:

  • As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.

Aperitiv-leurda-branza-fondue-1 Aperitiv-leurda-branza-fondue-2 Aperitiv-leurda-branza-fondue-3 Aperitiv-leurda-branza-fondue-5 Aperitiv-leurda-branza-fondue-7 Aperitiv-leurda-branza-fondue-8

Si pentru ca leurda are multe proprietati benefice pentru organism, poate va inspira si alte retete cu leurda pe care le gasiti cu un click AICI!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive