Postat: 15 mai 2014 - Pui - comentarii
Am tot cautat retete de pastrama de pui si am gasit pe la bucatarasul Rux, pe la Vio, dar nu am avut acelesi ingrediente ca ele, asa ca am facut cu ce am avut, dar tare mult le multumesc pentru inspiratie!
Ingrediente
  • 650 gr piept de pui
  • 650 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un varf de lingurita din fiecare)
  • boabe de mustar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ketchup
Mod de preparare
Pieptul de pui il filetam, dar nu prea subtire. Pulpele le lasam asa cum sunt. Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos. Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine. Gustam si potrivim de sare daca mai este cazul. Trebuie sa fie mai sarat decat un mujdei obisnuit. Asezam carnea intr-un vas cu capac, adaugam saramura peste ea si o amestecam bine sa patrunda ingredientele din saramura printre carne, acoperim vasul si il dam la frigider pentru 24 de ore. Pastrama-pui-1 Dupa scurgerea timpului, scoatem carnea din saramura si asezam pulpele de pui peste fileurile de piept, apoi rulam si legam cu sfoara destul de strans. Punem rulourile astfel formate intr-un vas termorezistent cu capac, turnam saramura peste ele si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade. Pe parcursul timpului, mai intoarcem rulourile de pe o parte pe alta. Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar putina pe fundul vasului) si ungem rulourile cu putin ketchup. Pastrama-pui-2 Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac si la foc mai mic 175-180 grade, apoi intoarcem rulourile pe partea cealalta, le ungem cu ketchup si le mai lasam 10 minute. Facem aceasta operatie pentru a se rumeni frumos rulada. Servim alaturi de muraturi si garnitura dupa preferinte. Pastrama-pui-3 TIPSURI: Cand dam rulada la cuptor, saramura nu trebuie sa o acopere in intregime, ci doar pana la jumatate. Dupa ce scurgem saramura, spre finalul prepararii, putem adauga putin ulei in vas. Intepam rulada din loc in loc, in momentul intoarcerii de pe o parte pe alta. Sa va fie de folos reteta mea de pastrama de pui!  
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!