Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura „Triumf” postata de Teo-bucataras, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie! Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-11
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 6 oua intregi+ 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
Mod de preparare
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema. Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine. Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat. Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea. Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat. Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom da la rece.
Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-1 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-2 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-3 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-4
Pentru sirop, punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina , coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece. Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu sa se uniformizeze. Cand se ingroasa crema, ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta. Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului. Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.
Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema. Pentru glazura, rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde. Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.
Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.
Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-5 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-6 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-7 Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-10
Spor si pofta buna!
TIPSURI: Recomand sa se insiropeze bine blatul, pentru a se putea taia piscoturile, altfel raman tari si se vor sfarama la contactul cu cutitul. Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-9
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
smoothie-iaurt-banane-menta-6
mancare-taraneasca-cartofi-bacon-gogosari-murati-7
gogosari-in-otet-la-rece-9
Cartofi-la-cuptor-condimentati-cu-busuioc-5
Clatite-cu-mere-8
Pasta-fasole-verde-5
baghete-umplute-10
pizza-calzone-10
Biscuiti-cu-scortisoara-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!