Este o prajitura racoroasa, dulce-acrisoara si aspectuoasa in acelasi timp.
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml socata
  • Pentru mousse de capsuni:
  • 500 gr capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru ornat:
  • jumatati de capsuni
  • frisca
  • 2 linguri sirop de capsuni
Mod de preparare
Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana rezulta o bezea tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam usor, apoi treptat uleiul si 8 linguri de faina, in ploaie. Impartim compozitia in doua si adaugam intr-o parte 2 linguri de cacao, iar in cealalta 2 linguri de faina. Tapetam tava(26/36 cm) cu hartie de copt si incepem sa punem in mijlocul tavii cate doua linguri de compozitie simpla si doua linguri de compozitie cu cacao pana se epuizeaza cele doua compozitii. Nivelam blatul agitand putin tava.
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-1 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-2 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-3 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-4
Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-5 Pentru mouuse de capsuni, trecem capsunile prin blender si le amestecam cu zaharul pudrasi putina sare, iar frisca o mixam pana se intareste. Oprim putina frisca pentru ornare, iar restul o amestecam cu capsunile. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam in crema. Intindem crema peste blatul racit si insiropat.
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-6 Eu am pus gelatina putina pentru ca nu am vrut sa se intareasca prea mult crema, deci a iesit putin mai tare decat frisca, dar destul de cremoasa. Dam prajitura la rece pentru 30 de minute, dupa care o vom portiona. Pe fiecare portie asezam jumatati de capsuni, apoi ornam cu frisca si glazuram cu sirop de capsuni(eu am oprit de la dulceata preparata cu o zi inainte).
Este delicioasa aceasta prajitura cu mousse de capsuni!
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-7 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-8 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-9 Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-10
TIPSURI:
Insiroparea blatului este optionala, iar socata se poate inlocui cu un sirop simplu preparat din apa, zahar si esenta.

Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-11

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Paine-cu-branza-in-aluat-9
ciulama-de-pui-cu-ciuperci-si-mamaliguta-9
Colaci-5
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
salata-de-varza-cu-ton-5
pulpa-de-porc-umpluta-11
prajitura-dungata-II-10
Ciuperci-umplute-legume-piept-pui -4
Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!