Dovlecelul, mi se pare o leguma fara gust, fara miros, fara culoare, dar este prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii. Eu am norocul ca primesc dovlecei si de la mama si de la mama soacra, asa ca incerc sa-i combin in mai multe feluri ca sa-i putem manca. Aceasta placinta aperitiv a iesit delicioasa si se cere repetata cat mai curand!
Ingrediente
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza sarata
  • 100 gr branza dulce(nesarata)
  • 1 pachet foietaj(450 gr)
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 1/2 legatura marar
  • chimen
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 1 lingurita lapte
Mod de preparare

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu. Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul. Adaugam 2 oua + albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj. Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie. Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile peste umplutura. Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii. Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen. Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Portionam placinta usor calduta, de fapt este buna atat calduta cat si rece. Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.

TIPSURI:
  • Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.
  • Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.

Placinta-branza-dovlecel-1 Placinta-branza-dovlecel-2 Placinta-branza-dovlecel-3 Placinta-branza-dovlecel-4 Placinta-branza-dovlecel-5 Placinta-branza-dovlecel-6 Placinta-branza-dovlecel-7

Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Friganele-9
clatite-de-post-cu-banane-6
Cartofi-la-cuptor-cu-busuioc-si-gogosari-in-sos-de-rosii-5
Tort-Sah-biscuiti-fructe-confiate- rahat-nuca-9
Paine-cu-bicarbonat-4
pastrarea-prospetimii-carnii-cu-foodsaver-6
rulouri-aperitiv-paine-fara-gluten-9
Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-8
muschiulet-porc-impletit-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!