Ideea am preluat-o de la bucatarasul Ligia, dar nu am respectat intocmai reteta ei, pentru ca nu am avut toate ingredientele. A iesit o mancare delicioasa, dar cam mica portia, asa mi-au reprosat baietii.
Ingrediente
  • Pentru chiftelute:
  • 1 kg carne tocata(75% vita + 25 % porc)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 ardei kapia copti
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • 4 graunti de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar
  • In plus:
  • 4 oua
Mod de preparare
Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama. Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente. La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia. Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-1 Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita. Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-2 Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele. Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-3 Eu am adaugat 16 chiftelute, cate patru per portie, restul le-am servit calde cu mustar.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-4 Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-5 Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-6 Stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat. Pofta buna!
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-9
TIPSURI: Recomand ca ouale sa se sparga separat intr-un bol si apoi sa fie adaugate incet in sos, pentru a nu se imprastia albusul. Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-8
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
depozitare-nuci-mere-cu-ajutorul-FoodSaver-FFS002X-6
IMG_8386
sos-de-usturoi-cu-rosii-8
dovlecei-la-borcan-7
Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-8
rulouri-aperitiv-paine-fara-gluten-9
parjoale-moldovenesti-12
ardei-iute-in-otet-5
muschiulet-porc-impletit-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!