De cand am vazut prajitura aceasta pe bucataras la Gaby_d am zis ca-i musai s-o fac si eu. Si am tot zis pana i-a venit randul :))) Am modificat putin pe la ingrediente si cantitati sa iasa mai multa ca noi suntem mari si pofticiosi. Rezultatul: un deliciu de prajitura, o voi repeta cu siguranta! Concluzia: eu nu am ajuns, inca, la Venetia, dar mancand din aceasta prajitura mi-am imaginat cum ar fi sa petrec o noapte acolo :)))
Ingrediente
  • Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Eu am preparat blaturile intr-o tava de 23/36 cm. Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina. Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea. Il dam la rece pana preparam si celalalt blat. Pentru blatul de cacao, separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua. Intindem blatul peste cel de cocos si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand va trece testul cu scobitoarea. Pentru crema, frecam galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi le diluam cu laptele si punem vasul cu crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca. Lasam crema la racit. Intre timp se vor raci si blaturile. Untul il vom freca spuma cu zaharul vanilat si il vom incorpora in crema, putin cate putin, picurand si zeama de lamaie. Intindem crema uniform peste blaturi si dam prajitura la frigider pentru 30 de minute pentru a se intari crema. Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas cu frisca lichida pe foc, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei. Dam vasul deoparte si lasam glazura sa se raceasca, apoi o vom intinde peste crema racita. Dam din nou tava la frigider pana cand se va intari ciocolata, apoi putem portiona prajitura.

Prajitura-o-noapte-la-Venetia-1 Prajitura-o-noapte-la-Venetia-3 Prajitura-o-noapte-la-Venetia-7

Noi n-am avut rabdare si am taiat colturile. Chiar daca ciocolata a mai curs pe margini, n-a contat ca am lins-o de pe degete :))) Multumesc, Gaby, pentru inspiratie! <3 Prajitura-o-noapte-la-Venetia-6
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Coaste-miel-mustar-miere-9
Friptura-porc-crusta-mustar-8
Risotto-ciuperci-bacon-1
fasole-verde-la-borcan-8
clafoutis-cu-cirese-7
Salata-de-vinete-cu-maioneza -reteta-clasica-6
Smoothie-detoxifiant-legume-6
zacusca-asortata-de-legume-9
peltea-de-gutui-si-mere-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!