Reteta aceasta de bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata, a fost deliciul unor musafiri anuntati in ultima clipa. S-a cerut repetata a doua zi, ca tare bune au iesit buletele.
Ingrediente
  • 1 cartof mare
  • apa pentru fiert cartoful
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml ulei
  • 200 gr pesmet
Mod de preparare
Adauga aici textul.
Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere. Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin. Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare. De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata. Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare si adaugam condimentele si ouale. Omogenizam bine totul, apoi formam mingiute cat o nuca, pe care le trecem prin pesmet. Le vom trece de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara. Intr-un vas antiaderent si mai micut, punem uleiul la incins. Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca cateva minute pana se rumenesc frumos la suprafata. Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire, apoi din ce in ce mai putin pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului. Scoatem buletele cu ajutorul unei palete si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta. Au iesit si frumoase si gustoase. Le servim ca aperitive, cu legume proaspete.

TIPSURI:

  • Este bine ca baia de ulei sa fie mai inalta decat buletele, sa nu fie necesar sa le invartim de pe o parte pe alta, pentru a nu le strica forma.

Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-1 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-2 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-3 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-4 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-5 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-6

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Mic-dejun-legume-gratar-biscuiti-sarati-fara-gluten-11
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
chec-in-trei-culori-8
ciorba-de-loboda-6
Prajitura-cu-blat-ciocolatos-budinca-vanilie-10
Lumaconi-cu-sardine-in-sos-tomat-4
Prajitura-cu-fructe-6
Cozonac-cu-zahar-caramelizat-14
Prajitura-cu-cafea-2.
Arhive
error: Conținutul este protejat!