Postat: 14 septembrie 2014 - Prăjituri - comentarii
Este o prajitura in care am folosit albusuri ramase de la alte preparate(maioneze, aluaturi) si pastrate la congelator. Foarte buna si aromata a iesit!

prajitura-bicolora-cu-prune-6

Ingrediente
  • Blat 1 :
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • In plus:
  • 10 prune mari, taiate sferturi
  • 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii. Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza incet, iar la final, treptat, nuca de cocos. Se omogeniseaza totul bine si se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat 2: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare. Se adauga pe rand galbenusurile si uleiul, esenta si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza treptat faina. Se omogenizeaza bine compozitia si se intinde in tava peste primul blat. Se aseaza deasura prunele presarate cu scortisoara si se apasa usor sa intre in compozitiile de blaturi.

prajitura-bicolora-cu-prune-1 prajitura-bicolora-cu-prune-2

Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute.

prajitura-bicolora-cu-prune-3 prajitura-bicolora-cu-prune-5

Pofta buna! TIPSURI: Se va folosi praf de copt, doar daca nu se obtine o bezea tare in timpul mixarii albusurilor!!!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-aluat-bezea-mere-5
ardei-copti-la-borcan-8
Omleta-la-cuptor-cu-cartofi-1
prajitura-cu-blaturi-de-ciocolata-si-crema-de-ness-11
tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-9
Prajitura-crema-mascarpone-ananas-9
Pere-umplute-in-aluat-8
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-10
chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-4
Arhive
error: Conținutul este protejat!