Postat: 05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Ador genul acesta de castraveciori bulgaresti, atat pentru gust cat si pentru rapiditatea cu care se prepara.
Ingrediente
  • 6 kg castraveciori
  • sare
  • zahar
  • condimente pentru muraturi
  • rondele de ceapa
  • rondele de morcovi
  • catei de usturoi
  • marar uscat(maciulii si cozi)
Mod de preparare
Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 720 ml, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 ml pentru ca am folosit si din acelea. Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 720 ml.
Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana cand se pregatesc borcanele si restul de ingrediente. Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate. Am folosit condimente pentru muraturi la plic, pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.). Asezam pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapa, 2-3 de morcovi, 2-3 bucati de usturoi si cate o maciulie de marar dupa care asezam cu grija castraveciorii sa nu ii spargem. Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan. Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si doua linguri de zahar. Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 5 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.
Sa va fie de folos!
castraveciori-bulgaresti-5
 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Briose-aperitiv-cu-paste-fainoase-1
salam-de-biscuiti-reteta-clasica-5
Tort-crema-ness-aroma-menta-7
musuroi-cartita-11
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-10
Savarine-din-aluat-dospit-10
cornulete-fragede-cu-rahat-11
Salata-cartofi-ton-branza-pufoasa-Delaco-6
cozonac-floare-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!