Ideea acestor cornuri am preluat-o de pe bucataras.ro, dar am modificat reteta dupa imaginatia mea. Au iesit tare bune!
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • Coaja rasa de lamaie
  • 650 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite(amestec de drojdie uscata si praf de copt)
  • Umplutura nr 1:
  • 200 gr branza telemea, putin sarata
  • 100 gr crema de branza Natur de la Delaco
  • 1 albus de ou
  • Umplutura nr 2:
  • 150 gr gem de prune
  • 50 gr nuca macinata
Mod de preparare
Pentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam un aluat nu chiar tare ca la paine, dar nelipicios.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-1 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-2

Ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care ne ocupam de umpluturi. Pentru umplutura nr 1, eu am folosit o branza de oaie, nu foarte sarata. Sfaramam branza cu o furculita, dar avem grija sa mai lasam si bucatele mai mari, ne vom bucura de ele cand vom manca cornurile. Amestecam branza sfaramata cu crema de branza si albusul de ou. Pentru umplutura nr 2, amestecam gemul cu nuca macinata mai grosier. Impartim aluatul in doau parti pe care le vom intinde cu sucitorul pe masa de lucru, in doua dreptunghiuri egale si nu foarte subtiri. Intindem peste prima foaie umplutura de branza si o acoperim cu a doua foaie de aluat.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-3 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-4

Trecem cu sucitorul peste a doua foaie, dar nu apasam foarte tare, apoi portionam aluatul in patrate. Punem la cate un colt al patratelor cate o lingurita din umplutura de gem si rulam. Asezam cornurile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-5 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-6

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 165 de grade, sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-7 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-9

Sut bune atat calde cat si reci aceste cornuri cu branza si gem de prune. Pofta buna!

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-10

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!