Postat: 05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, la muraturi asortate, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit de aceasta data conopida si varza(alba, rosie), dar le-am recuperat la alte retete.

muraturi-asortate-3 muraturi-asortate-5

Ingrediente
  • Pentru legume si fructe:
  •  gogonele
  • castraveciori
  • morcovi
  • telina(radacina si frunze)
  • sfecla rosie
  • sfecla alba
  • gutui
  • mere
  • struguri
  • rondele de hrean
  • Pentru partea lichida:
  • 1 L otet
  • 4 L apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri sare
  • Condimente:
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • crengute de visin
  • catei de usturoi
  • hrean
Mod de preparare
Am spalat legumele si fructele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati, iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele si rondele de hrean, si le-am preasat cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i strivi. Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele, pentru 1-2 clocote si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara. De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care coloreaza compozitia lichida foarte frumos.

muraturi-asortate-2 muraturi-asortate-4

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-6
Smoothie-raceala-gripa-7
chiftelute-sos-legume-capac-piure-8
rosii umplute cu telemea si ceva fin de la Delaco
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-10
Varza-cu-sorici-de-porc-8
Ciorba-perisoare-carne-vitel-tarhon-6
mamaliguta-cu-busuioc-si-parmezan-preparata-la-wok-6
smoothie-de-pepene-rosu-cu-menta-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!