Postat: 28 octombrie 2014 - Salate - comentarii
Am vazut aceasta pasta in Cartea de bucate aromate a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu. Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna! Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor. Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.
Ingrediente
  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 1/4 lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)
Mod de preparare
Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata. Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.

Pasta-fasole-verde-1 Pasta-fasole-verde-2

Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul. Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se sezoneaza cu piper si seama de lamaie. Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem. Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata. Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pasta-fasole-verde-3 Pasta-fasole-verde-4

Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar. Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
Salata-bulgareasca-11
Placinta-rustica-mere-6
Omleta-la-cuptor-branza-rosii-cherry-7
minciunele-6
tort-de-biscuiti-de-post-6
Tort-crema-ness-aroma-menta-7
Chiftele-ton-porumb-dulce-oua-prepelita-8
Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!