Este o placinta foarte buna, care poate fi consumata atat ca aperitiv cat si ca fel principal, intrucat este foarte satioasa. Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, care m-au incantat tare mult, cum s-au comportat si in plus nu am mai pierdut timpul sa se dezghete.
Ingrediente
  • 1 pachet foi de placinta(500 gr)
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne tocata amestec(75% vitel, 25% porc)
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru completare:
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare
Mod de preparare
Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite. Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand. Lasam totul pe foc pana se prepara carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat. Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente. In pachetul meu au fost 18 foi pe care le impartim in trei. De asemeni impartim si umplutura in trei. Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le dam deoparte. La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima. Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile. Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete. Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea. Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri. Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.

Placinta-carne-tocata-ciuperci-1 Placinta-carne-tocata-ciuperci-2 Placinta-carne-tocata-ciuperci-3 Placinta-carne-tocata-ciuperci-4 Placinta-carne-tocata-ciuperci-5 Placinta-carne-tocata-ciuperci-6 Placinta-carne-tocata-ciuperci-7 Placinta-carne-tocata-ciuperci-10Placinta-carne-tocata-ciuperci-8

 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
chiftelute-sos-legume-capac-piure-8
Tort-fructe-compot-1
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
pilaf-de-orez-cu-rosii-deshidratate-si-sparanghel-in-saramura-9
Smoothie-detoxifiant-legume-6
Coaste-miel-mustar-miere-9
blat-de-tort-cu-lamaie-8
chiftele-din-dovlecel-si-branza-de-burduf-preparate-la-cuptor-11
chec-in-trei-culori-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!