Budinca asta a fost incropita facand putina curatenie prin frigider si prin camara. Tare buna a iesit, asa ca la urmatoarea curatenie cred ca mai prestam una.
Ingrediente
  • 350 gr paste(penne)
  • 1,500 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr bacon
  • 200 gr sunca presata
  • 720 gr ciuperci conservate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • oregano
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr branza rasa amestec(de la Lidl)
  • 50 gr unt, pentru uns formele
Mod de preparare
Punem in vasul multicookerului(sau intr-o oala pe aragaz), apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-1 Intre timp preparam restul ingredientelor.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la intervale de 1-2 minute, baconul taiat fasii subtiri, sunca presata taiata tot in fasii, ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat rondele, morcovul taiat cubulete, ardeiul taiat julien si ciupercile scurse de zeama, dar nu de tot.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-2 Adaugam si condimentele, acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se inabuse 5-6 minute, dupa care transferam ingredientele intr-o sita sa se scurga. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram de apa si se lasam la racit.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-3 Nu este nevoie sa le trecem prin jet de apa, le mai amestecam din cand in cand sa se raceasca mai repede. Ungem un vas termorezistent cu unt(sau doua vase ca in cazul meu) si asezam pastele in el.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-4 Peste paste adaugam ingredientele din sita.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-5 Amestecam galbenusurile cu smantana si putina sare si le turnam deasupra ingredienteleor din vase. Dam vasele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, apoi le scoatem si presaram branza rasa deasupra si patrunjel verde tocat marunt.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-6 A iesit o nebunie de budinca, pe care noi am servit-o la cina.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-7
TIPSURI: Budinca se poate servi cu ketchup, simpla sau cu salata de legume, muraturi, etc. Albusurile ramase se pot pune la congelator pentru a le folosi cand se strang mai multe, la pandispan sau alte dulciuri.

Budinca-de-paste-carne-ciuperci-8 Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10

 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
tort-de-biscuiti-de-post-6
Ciulama-pui-dovlecel-11
cozonac-fara-framantare-10
Tocana-cartofi- ardei-copt-costita-afumata-8
Placinta-cu-spanac-omleta-si-branza-5
placinta-cu-ton-si-legume-mexicane-8
Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8
iahnie-de-fasole-rosie-7
Salata-ton-oua-fierte-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!