Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o bucatarasul Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee? Si asa a aparut pieptul de pui in ea :)))))) Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
Mod de preparare
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui. Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse. Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba. Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana. Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana. Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba. Servim fierbinte cu ardei iute. Pofta buna! TIPSURI: Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii. De asemeni otetul se poate inlocui cu zeama de lamaie.

Ciorba-pleurotus-piept-pui-1

Ciorba-pleurotus-piept-pui-3

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Clatite-cu-aluat-oparit-7
clatite-cu-branza-telemea-si-malai-8
Salata-legume-ton-maioneza-11
Salata-de-vinete-cu-usturoi-copt-6
Prajitura-Alba-ca-zapada-reteta-clasica-4
Prajitura-Regina-Maria-5
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-5
Aperitiv-leurda-branza-fondue-8
pilaf-de-orez-cu-rosii-deshidratate-si-sparanghel-in-saramura-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!