Pot fi consumate ca si salata, intr-un meniu de post, sau chiar ca o garnitura la diverse fripturi.
Ingrediente
  • Pentru 4 portii:
  • 500 gr fasole verde
  • 500 gr ghebe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura supa de legume sau apa
  • 1/4 lingurita otet balsamic
  • Sare
  • Piper
  • 1 legatura marar verde
  • 2 foi de dafin
Mod de preparare
Fasolea verde, curatata de capete si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta. Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amesteca cu marar tocat fin. Ghebele se curata bine de impuritati si se spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde. Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.
Se pune uleiul la incins intr-un vas incapator, o tigaie antiaderenta si se calesc in el ghebele si ceapa rosie tocata solzisori. Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi. Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru mujdei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa. Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul. Sunt foarte bune in aceasta combinatie!
Fasole-verde-cu-ghebe-si-usturoi-1 Fasole-verde-cu-ghebe-si-usturoi-2 Fasole-verde-cu-ghebe-si-usturoi-3 Fasole-verde-cu-ghebe-si-usturoi-5
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Chiftelute-preparate-la-cuptor-6
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-4
Salata-legume-ton-maioneza-11
ciorba-de-pui-in-stil-radautean-5
crumble-cu-capsuni-8
Placinta-cu-branza-si-marar-1
Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-4
Painici-cu-condimente-4
Pernute-crocante-din-mamaliguta-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!