Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gogosari proaspeti
  • 250 gr sprot afumat
  • sare
  • apa cat sa fie cartofii acoperiti
  • maioneza din:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 250 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare dupa gust
Mod de preparare
Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram sare peste ea si o stropim cu zeama de la 1/2 lamaie. Punem un capac la bol si o lasam sa se odihneasca asa pana cand o vom amesteca cu restul ingredientelor. Gogosarii, ii spalam, ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem julien. Ii punem intr-un bol. Indepartam capetele si coditele de la peste si ii adaugam in bol peste gogosari. Scurgem apa de la cartofii, ii trecem prin jet de apa rece, apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari. Iii adaugam intr-un bol, separat de restul ingredientelor. Facem o maioneza clasica. Amestecam un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si putina sare si picuram putin cate putin ulei mixand energic, iar cand se ingroasa, adaugam zeama de la 1/2 lamaie si mai picuram ulei pana obtinem consistenta dorita. Salata-cartofi-sprot-afumat-1 Amestecam maioneza cu cartofii din bol, apoi adaugam si restul ingredientelor si le amestecam usor sa nu se striveasca.

Salata-cartofi-sprot-afumat-2 Salata-cartofi-sprot-afumat-3

Se mai pot adauga si masline sau chiar alte ingrediente, dupa gustul fiecaruia. Pofta buna! Salata-cartofi-sprot-afumat-5  
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Faguri-madlene-aroma-portocale-trandafiri-14
Tort-aniversar-etajat-10
Tort-crema-ciocolata-capsuni-8
Prajitura-Merisor-9
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
Salata-de-ardei-copti-6
Paine-de-casa-reteta-mea-de-baza-7
Cremsnit-foietaj-de-casa-capsuni-7
Prajitura-cu-fructe-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!