Dupa atata carne si mancaruri grele, am simtit nevoia sa prepar o ciorba acra, de cartofi si aromata cu mult tarhon. A fost binevenita si apreciata!
Ingrediente
  • 3 cartofi rosii, mari
  • 3 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 25 ml ulei
  • 3 l apa
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • tarhon uscat si maruntit
  • patrunjel verde
  • sare, dupa gust
Mod de preparare
Nu pot sa dau o cantitate la tarhon, pentru ca nu am o masura anume, eu il presar deasupra ciorbei, cat sa acopere toata suprafata vasului. Curatam legumele, le spalam bine si le tocam cubulete. In vasul in care vom prepara ciorba, punem uleiul la incins si adaugam in acelasi timp, ceapa, morcovul si telina. Presaram si putina sare si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse bine. Cand sunt bine inmuiate(le vom incerca, gustandu-le), adaugam cartofii si ardeiul, apoi completam cu apa fiarta. Acoperim din nou vasul si asteptam pana cand cartofii se vor patrunde usor la testul cu furculita si vom presara tarhonul. Eu adaug tarhonul cam in ultimele 10-15 minute de preparare. Intr-un bol, amestecam galbenusul cu smantana si le diluam cu otet. Adaugam peste acest amestec, cateva linguri de supa fierbinte, omogenizam bine si turnam totul in vas, amestecand continuu sa se dilueze uniform, fara a se branzi smantana. Mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care potrivim ciorba de sare, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute si fara paine, sau cu o ceapa rosie.

Ciorba-acra-cartof-tarhon-1 Ciorba-acra-cartof-tarhon-2 Ciorba-acra-cartof-tarhon-3 Ciorba-acra-cartof-tarhon-4 Ciorba-acra-cartof-tarhon-5 Ciorba-acra-cartof-tarhon-6

Pofta buna!

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-6
gogosi-dospite-10
congelare-legume-cu-ajutorul-aparatului-de-vidat-foodsaver-5
ardei-iute-in-otet-5
Salata-de-pui-cu-paste-si-porumb-4
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-7
tarta-ciocolata-blat- biscuiti-nuca-6
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-9
Sandwichuri-aperitiv-preparate-cuptor-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!