Dupa atata carne si mancaruri grele, am simtit nevoia sa prepar o ciorba acra de cartofi  cu tarhon.

A fost binevenita si apreciata!

Ingrediente

  • 3 cartofi rosii, mari
  • 3 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 25 ml ulei
  • 4 l apa
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • tarhon uscat si maruntit
  • patrunjel verde
  • sare, dupa gust


Mod de preparare

Pregatim ingredientele

Nu pot sa dau o cantitate la tarhon, pentru ca nu am o masura anume, eu il presar deasupra ciorbei, cat sa acopere toata suprafata vasului.

Dar se poate adauga in doua prize, gustand ciorba.

Curatam radacinoasele, le spalam bine si le tocam cubulete.

Curatam cartofii, ii spalam si ii tocam in cuburi mai mari.

Aducem si restul ingredientelor pe masa de lucru, sa le avem la indemana.

Preparare ciorba acra de cartofi cu tarhon

In vasul in care vom prepara ciorba, punem uleiul la incins si adaugam in acelasi timp, ceapa, morcovul si telina.
Presaram si putina sare si adaugam o cescuta de apa fierbinte.
Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse bine.
Cand sunt bine inmuiate(le vom incerca, gustandu-le), adaugam cartofii si ardeiul, apoi completam cu apa fiarta.
Acoperim din nou vasul si asteptam pana cand cartofii se vor patrunde usor la testul cu furculita si vom presara tarhonul.
Eu adaug tarhonul cam in ultimele 10-15 minute de preparare.
Intr-un bol, amestecam galbenusul cu smantana si le diluam cu otet.
Adaugam peste acest amestec, cateva linguri de supa fierbinte, omogenizam bine si turnam totul in vas, amestecand continuu sa se dilueze uniform, fara a se branzi smantana.
Mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care potrivim ciorba de sare, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim ciorba fierbinte cu ardei iute si fara paine, sau cu o ceapa rosie.

Ciorba-acra-cartof-tarhon-1 Ciorba-acra-cartof-tarhon-2 Ciorba-acra-cartof-tarhon-3 Ciorba-acra-cartof-tarhon-4 Ciorba-acra-cartof-tarhon-5 Ciorba-acra-cartof-tarhon-6

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?