Ideea acestei retete am preluat-o de la bucatarasul Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor. A iesit foarte frageda si delicioasa!
Ingrediente
  • 2 kg pulpa de porc
  • 1 doza bere neagra
  • 1 plic amestec de condimente Kotanyi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere poliflora
  • 1 lingura apa calduta
Mod de preparare
Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-1 Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune. Eu am tinut-o de seara pana dimineata. Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-2 O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-3 Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea. Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-5 Intr-un bol diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii. Amestecam bine pana totul devine un sos omogen. Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine. Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-6 Acoperim vasul si il introducem la cuptor. Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-7
Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi. Friptura-porc-macerata-bere-neagra-8 Pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
mere-la-borcan-pentru-placinta-4
muschiulet-porc-impletit-7
Aperitiv-leurda-branza-fondue-8
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-7
pizza-ciuperci-carne-pui-afumata-7
Prajitura-blat-albusuri-biscuiti-crema-galbenusuri-6
pizza-preparata-la-tigaie-10
Biscuiti-aperitiv-ju jumari-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!