Daca tot este vremea fursecurilor, m-am inscris si eu in clubul celor care le prepara 🙂 Inspiratia mea: Ina – bucataras.
Ingrediente
  • 250 gr unt de calitate(85%)
  • 2 oua medii
  • 300 gr fulgi fini,de ovaz
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 120 gr faina
  • 120 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Untul, tinut la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga ouale, praful de sare si zaharul cu scortisoara si se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam apoi, pe rand, fulgii de ovaz, nuca de cocos si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Puneti praful de copt peste o parte din faina, nu peste toata, pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie sa adaugati intreaga cantitate de faina pe care am scris-o eu la ingrediente. Depinde de tipul de faina pe care il folositi. Eu, de obicei, folosesc faina macinata la tara din grau propriu. Dupa ce omogenizam bine compozitia, acoperim vasul si il lasam la loc racoros pentru 30 de minute, apoi, luam cate o lingura din aluat si formam fursecurile pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru maxim 15 minute, sau pana cand fursecurile devin aurii pe margine.

Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-1 Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-2

Mie din aceasta compozitie mi-au rezultat 40 de fursecuri. Spor si pofta buna!

Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-3

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!