Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura. Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati. Cu aceasta reteta, in care am folosit Rama mit Butter, m-am inscris in concursul de pe bucataras.ro
Ingrediente
  • Pentru coji:
  • 150 gr Rama mit Butter
  • 1 lingura cu varf, untura solida
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde(aprox.900 gr)
  • sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata mai grosier
  • 150 gr biscuiti Petit Beurre
  • sare
Mod de preparare
Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai intai in bol, apoi rasturnam aluatul pe pasa de lucru infainata si-l framantam pana obtinem un aluat nelipicios si sfaramicios. Chiar foarte sfaramicios, as putea zice. Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece, cel putin 30 de minute.

Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-1

Intre timp preparam crema. Macinam nuca, mai grosier si o pinem intr-un bol impreuna cu biscuitii sfaramati. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas, la foc incet, impreuna cu laptele si Rama. Picuram si un strop de sare si amestecam in vas continuu pana la topirea ingredientelor. Adaugam ciocolata topita, fierbinte, peste ingredientele din bol si amestecam energic sa se omogenizeze bine totul, apoi dam bolul la rece.

Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-5 Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-6

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci. Incingem forma pe aragaz, punem bilutele in orificii, presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta.

Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-2 Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-4

Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-3

Prima serie se va coace cam intr-un minut, apoi timpul se va scurta, pentru ca forma se va incinde destul de mult. Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua.

Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-7 Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-8

Sunt delicioase, iar cojile sunt foarte fragede, nefiind nevoie sa fie lasate de pe o zi pe alta. Nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-9 Pofta buna! SFATURI:
  • Untura precum si bicarbonatul, au efect intens de fragezire a aluaturilor.
  • Cu acest aluat se pot prepara si fursecuri.
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!