Este o prajitura care la inceput s-a dorit altfel, dar constatand ca un anumit ingredient pe care trebuia sa-l folosesc, cum ar fi smantana pentru frisca, era expirat, am folosit in locul ei crema de branza. Cu parere de rau pentru banii pe care i-am dat pe smantana pe care nu am folosit-o in termenul de garantie, am incropit o prajitura delicioasa si destul de simpla, zic eu.
Ingrediente
  • 6 oua +4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr crema de branza(de la Lidl)
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 6 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • sare
  • alune de padure, maruntite
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema. Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa adaugam si cate putina zeama de lamaie, concomitent cu restul de zahar. Adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.
prajitura-crema-de-branza-ciocolata-1 Lasam blatul la racit si preparam siropul. Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la topirea zaharului, apoi adaugam esenta. Lasam siropul sa se raceasca. Pentru crema, punem intr-un vas pe foc, ciocolata rupta bucati si untul si le lasam pana cand se topesc, amestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului. Adaugam apoi galbenusurile, omogenizam bine totul si ridicam vasul de pe foc. Il dam la rece. Mixam crema de branza cu putina sare si zaharul pudra, apoi adaugam treptat ciocolata racita si mixam in continuare pana cand crema devine spumoasa. Insiropam blatul, intindem crema deasupra si dam tava la rece pana se incheaga bine crema, 2-3 ore cel putin.
prajitura-crema-de-branza-ciocolata-2
Portionam prajitura si o ornam cu alune maruntite si crema.
prajitura-crema-de-branza-ciocolata-3 prajitura-crema-de-branza-ciocolata-4
prajitura-crema-de-branza-ciocolata-5
Sper sa va placa reteta mea de prajitura cu crema de branza si ciocolata!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!