V-ati saturat de dulce si vreti ceva sarat? Sau, sunteti pe cale sa aruncati niste branza mai veche de prin frigider? Va prezint varianta mea de saratele care se imbina perfect cu un pahar de bere, sau ca in cazul meu, cu o cana de iaurt. Nu am avut forma de saratele, dar le-am copt foarte bine in forma de gofre, insa pot fi coapte si in tava, la cuptor. Eu am vrut sa aiba acea forma cu patratele pe care o are aparatul de gofre.
Ingrediente
  • 500 gr branza telemea mixta, sarata
  • 150 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • chimen
Mod de preparare
Dam branza pe razatoarea mare, sau pur si simplu o strivim cu o furculita pe platou. Eu am strivit-o pentru ca a mea era tare veche si se sfarama. Taiem untul cubulete si il adaugam peste branza.
Adaugam ouale si presaram din belsug, chimen, apoi omogenizam compozitia cu mana. Incepem sa incorporam treptat faina si ne oprim cand aluatul nu se mai lipeste me maini. Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, dupa care formam bilute, pe care le intindem cat este orificiul formei de gofre. Introducem aparatul in priza, setam butonul la maxim, iar cand ledul verde ne avertizeaza ca s-a incins, plasam aluatul in interios si presam bine. Avem grija sa nu iasa saratelele prea groase, dar nici prea subtiri, pentru ca le va separa forma in inimioare, sau patratele, dupa cum aveti forma. In timpul coacerii, nu mai bagam in seama ledul verde, lasam saratelele in forma pana cand se vor rumeni frumos si uniform. Ridicam capacul din cand in cand si ne uitam la ele. Eu am sacrificat prima saratea, gustand-o sa vad daca este coapta. Aproximativ 5-6 minute a durat coacerea la prima saratea, apoi s-a scurtat timpul. Din aluatul meu au rezultat 14 saratele. Dupa cum am spus, se pot coace si la cuptor, modelandu-le in diferite forme, rotunde sau bastonase. Daca alegem sa le coacem la cuptor, le putem unge cu galbenus de ou pe deasupra.

Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-1 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-2 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-3 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-4 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-6

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Salata-legume-rucola-piept-pui-7
prajitura-dungata-II-10
Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-7
prajitura-frantuzeasca-9
placinta-aperitiv-legume-piept-pui-6
Pui-in-lapte-5
Piept-pu-tortelloni-sos-alb-6
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-4
Evantai-cu-legume-si-branzeturi-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!